Голямото нещастие в семейството на Роберт Енке е най-вероятната причина за неговата гибел. Вратарят на националния отбор на Германия и Хановер се самоуби вчера, като според информациите той се е врязал във влак, за да сложи край на живота си.

Немската преса веднага извади на бял свят най-вероятната причина, подтикнала Енке към тази крайна стъпка. Стражът на Хановер е омъжен за Тереса, с която през 2007 година губят 2-годишната си дъщеря – Лара, заради порок на сърцето. Наскоро те осиновили момиченце, което обаче не успяло да запълни голямата дупка, зейнала в семейството.

Доказателство за това дава и телевизия ARD, според която Енке намира смъртта си само на 200 метра от гроба на малката си дъщеричка.

Според изданията в Германия, позоваващи се на длъжностни лица в клуба му, Енке никога не се възстановил след трагедията и според тях личните му терзания са причина за самоубийството.

Журналистът от Bild.de Волф Брурер обясни за SkySports, че изглежда самоубийството е било преднамерено: „Той очевидно е карал колата си тази вечер и в чакал влака, който при преминаването на прелеза го е ударил.”

Сред феновете си той е бил популярен с доброто си сърце. То му помагало да защитава и да се бори за правата на животните.