Двукратният шампион на "Уимбълдън" Рафаел Надал се класира  за втория кръг на турнира след трудна победа над словака Мартин  Клижан. Вторият в схемата Надал прекара на корта близо три часа, преди да спечели мача с 4:6, 6:3, 6:3, 6:3. 

Испанецът успя да заличи лошите спомени от миналата година,  когато отпадна още в първия кръг.  Победата срещу Клижан е под номер 700 за Надал в кариерата  му в турнири на АТП. Испанецът допусна пробив в първия сет за 4:5 и след това  загуби с 4:6.

Постепенно Надал намери своя ритъм на игра и не допусна  второ поредно отпадане в първия кръг на "Уимбълдън". Испанецът за първи път проби сервиса на съперника за 4:2 във втория сет и след това с лекота доведе мача до успешен край. 14-кратният победител на турнири от Големия шлем, който  по-рано през месеца спечели девета титла на "Ролан Гарос, ще  срещне Лукаш Росол (Чехия) във втория кръг на "Уимбълдън". Именно Росол победи Надал във втория кръг на "Уимбълдън"  през 2012 година и поради тази причина двубоят се очаква с голям интерес./БТА