Анди Мъри и Рафаел Надал пордължават напред в турнира в Монреал по тенис, който е от сериите Мастърс. Мъри, който е номер 2 в решетката на турнира, почиваше в първия кръг, а във втория отстрани Томи Робредо (Испания) с 6:4, 7:5. Надал, който е номер 7 в турнира, се справи с украинеца Серхий Стахивски със 7:6 (4), 6:3. 

Робредо можеше да вкара мача в тайбрек във втория сет, след като при 5:6 в полза на шотландеца водеше с 30:0. Но загуби четири последователни точки и това му костваше и крайния успех. Робредо направи три последователни грешки, което се оказа истински подарък за Мъри. Следващият съперник на британеца ще бъде Жил Симон от Люксембург, който отнесе 15-ия в схемата Гаел Монфис (Франция) с 6:3, 3:6, 7:6 (4). 

Надал пък успя да наложи надмощието си и силния първи сервис във втория сет, като с доста колебания и благодаренеи на малко късмет измъкна първия срещу Стаховски с тайбрек. 

Другите поставени в основната схема се провалиха на този етап от турнира. Отпаднаха Томаш Бердих (Чехия, номер 5), Марин Чилич (Хърватия, номер 6), Жил Симон (Франция, 9) и Григор Димитров (България, 14). 

Номер 4 Кей Нишикори (Япония) се класира за следващия етап след успех над Пабло Андухар (Испания), когото победи с 6:3, 6:3. Нишикори обаче няма да се срещне за втори път в рамките на седмица с Марин Чилич, след като хърватинът отпадна от Бърнард Томич (Австралия) с 3:6, 4:6. Чилич и Нишикори играха на финала на турнира във Вашингтон миналата година- състезание, спечелено сега от японеца. /БТА