Тенисист №1 на България Григор Димитров не успя да се пребори срещу квалификанта Вашек Поспишил (Канада) и отпадна във 2-ия кръг на „Мастърс 1000” турнира в Шанхай. 

Двамата играха равностойно през целия мач, като мачът отиде в тайбрек, но накрая българниът допусна грешки, за разлика от самоуверения канадец и загуби с 5:7, 6:7. 

По този начин българинът се размина с Новак Джокович, който ще бъде противник на Поспишил в следващия кръг.

Джокович преодоля с лекота италианеца Фабио Фонини с 6:3, 6:3.

Първи сет:

Поспишил започна първите два гейма с по-агресивна игра от Димитров, и след двойна грешка на българина в края на втория гейм , канадецът вече води с 2:0.

Григор спечели само едно разиграване в третия гейм и така Поспишил увеличи разликата, но след това Димитров взе гейм на нула след страхотно сервиране от негова страна (1:3).

Концентрацията помогна на Гришо да вземе да бързи гейма и резултатът вече е изравнен - 3:3.

При 30-30 Поспишил стигна до геймбол и с добър сервис взе гейма.

Григор успя да отвърне по подобаващ начин и отново стигна до равенството (4:4).

Дваматапродължиха с равностойната игра. Григор имаше шанс да вземе и следващия гейм, но добра игра на канадеца обърна резултата и той пак поведе.

Гришо обаче с бекхенд уинър стигна до 40-15, след което с излизане на мрежата стигна до 5:5.

Два поредни гейма и сет за Поспишил (7:5). И двамата показаха агресивна игра, като Григор можеше да стигне до тайбрек, но при последното разиграване изкара бекхенд в аут.

Втори сет:

Поспишил започна добре втория сет, като не даде точка на Григор, но българина отвърна по същия начин и изравни (1:1).

Канадецът грабна следващия гейм със страхотно сервиране. Димитров можеше да вземе гейм на нула, но заради двойна грешка завърши с 40:15 (2:2).

Квалификантът продължи с добро сервиране, което му осигури ново повеждане в резултата, но след старт с двойна грешка, Гришо се стегна и отново го догони (3:3).

Давамата продължиха да си разменят геймове (4:4), като Поспишил показваше доста уверена игра през целия двубой.

Канадецът издържа на натиска и отново поведе, благодарение на перфектния си сервис. В следващия гейм се стигна до няколко дюса, но Димитров остана в мача (5:5).

Междувременно след силен сервис на Поспишил топката попадна в корема на едно от децата, които подават топката зад Григор. Детето се разплака и българинът веднага отиде при него, за да го успокои и му подари топка за утеха.

Канадецът безапелационно взе поредния гейм, но Димитров даде само една точка на съперника и прати мача в тайбрек (6:6).

В тайбрека след страхотна игра на Поспишил и грешки на Григор, канадецът грабна победата и продължи в следващия кръг.