Гаел Монфис, с който Григор Димитров ще играе демонстративен мач в събота, 28 ноември, каза, че българският талант има всички качества да спечели титла от големия Шлем.

Срещата между Димитров и Монфис, която е с начален час 20.00, ще бъде предавана на живо по Нова телевизия и в сайта Gong.bg.

Григор Димитров за Монфис: Защо да не се срещнем на голям финал

„Много труден въпрос. Аз изпитвам респект и към Джокович, и към Федерер, и към всички водещи тенисисти - заради техните успехи и кариера. Много съм щастлив, че съм играл срещу тях“, започна Монфис, който похвали факта, че в България догодина ще се организира тенис-турнир от АТР, отбелязвайки, че това е положително за Григор Димитров.

„Аз съм щастливец да играя с Григор. Той чудесен човек, добър приятел. Според мен той има качества да вземе титла от Шлема. Смятам, че скоро ще постигне целите си, дано има подкрепа и от родината си“, каза Монфис.

Помолен да коментира случката с онази „целувка“ от на US Open 2011-а година, Монфис каза: „Не помня много. Не мога да се сетя и коя е първата ми случка с Григор“.