Влизане в топ 100 на световната ранглиста и участие в турнирите от Големия шлем е мечтата на Димитър Кузманов. За мечтите на тенисиста вижте интервюто с един от най-добрите български тенисисти.

"За турнира в София….още една сбъдната мечта, представих се наистина достойно, тъй като напрежението беше голямо, очакванията също. Може би не си вярвах достатъчно, защото загубих от Беранкис, който беше 80-ти в света в равностоен мач в три сета. Mисля, че не си повярвах тогава, че мога да го победя...но съм радостен защото човек научава нещо ново всеки път когато губи", коментира Кузманов. 

"Специално при мен моят треньор и моите родители, никога не са ме натискали да побеждавам, на всяка цена и продължават да ми повтарят да изпитвам удоволствие от играта и всъщност ме карат да се замислям, защо съм започнал с този спорт. Именно  това е било любовта към тениса. Ако мога да дам един съвет към подрастващите – никога да не губят това чувство. Победата не е най-важното, а удоволствието и резултатите сами ще дойдат", допълни той.