Ракета номер 1 на тениса ни Григор Димитров коментира, че не е наясно с това как точно работят треньорите в България. Той обаче отбеляза, че условията не са определящи, ако има желание от страна на подрастващите. Като пример Димитров сведе себе си и това, че като малък е тренирал на дъски.

Хасковският талант даде специална пресконференция преди демонстративния си мач с Гаел Монфис, който е в събота, 28 ноември, от 20.00 часа. Срещата между Димитров и Монфис ще бъде предавана на живо по Нова телевизия и в сайта Gong.bg.

Гришо: Ракетата ми е готова на 98%

„Не съм запознат с работата на треньорите в България. Аз съм от Хасково и играех на дъски. Слагахме сутрин с баща ми тиксо, за да изградим по-добре корта. Не мога да опиша какви са нещата в Париж, но това не е гаранция за успех. Мисля обаче, че ако имаш желание, може да постигнеш успех и с това, което има като условия в България. Всичко зависи много и от младите таланти. Аз винаги съм се старал да давам най-доброто от себе си, никой не ме е карал насила да тренирам“, обясни Димитров.

„С всяка година става все по-популярен спортът. Всичко обаче зависи от самите тенисисти“, продължи българският талант.