Българската ракета №1 Григор Димитров победи хърватина Иво Карлович със 7:6 (0), 7:6 (2) в 1/2-финален двубой от турнира в Истанбул и стигна финалната битка.

37-годишният съперник на българина е известен предимно с великолепния си сервис, но това не му помогна особено да вземе успех. Това беше втора победа за тенисиста от Хасково, с което той изравни резултата на 2:2 победи срещу хърватина. Също така Димитров за втори път този сезон стига финална битка, след турнира в Бризбейн през януари, както и осми в кариерата му.

Димитров тръгна със сервис в първия гейм на първия сет и след равностойна битка успя да поведе с 1:0, като затвори гейма с ас. Карлович с бързо темпо успя да изравни за 1:1. В третия гейм българският тенисист отново наложи волята си и поведе с 2:1.

Карлович отново демонстрира отличен сервис и успя да спечели на 15 и изравни до 2:2. В петия гейм хърватинът успя да вземе преимущество, но Григор изравни с ас, след което и затвори гейма с ас, за да поведе с 3:2. Срещата продължи без пробиви и отлична игра на сервиращите, така Карлович успя да изравни резултата - 3:3. 

В седмия гейм Димитров успя да спечели на 0 и поведе с 4:3. Карлович върна жеста на Димитров и затвори осмия гейм на 0 за 4:4.

Гришо успя да си вземе сервиса си и в деветия гейм и поведе с 5:4. Хърватският гигант изравни резултата до 5:5, след като загуби първата точка, но успя да се оправи и да спечели. Димитров взе бързо подаването си и поведе с 6:5 в първия сет.

При 30:30 в 12-ия гейм Димитров не успя да вземе една отлична топка, но след това стигна до 40:40, но в крайна сметка 37-годишният тенисист се справи и изравни резултата за 6:6, за да вкара мача в тайбрек. Григор на два пъти се върна в мача, след като хърватинът имаше предимство, но при третия случай Карлович изравни.

В тайбрека Григор успя да пробие съперника си и поведе с 3:0, след което успя да затвори гейма със 7:0 и взе сета със 7:6(0).

Във втория сет Карлович тръгна със сервис и поведе с 1:0. Димитров взе първото си сервиране за втория сет и изравни резултата до 1:1. Двамата си взеха сервисите в следващите два гейма и резултатът отново беше изравнен - 2:2. Хърватският гигант спечели петия гейм на 0 и поведе с 3:2. Срещата вървеше без пробиви, а Карлович успя да вземе гейма си на 0 за 5:4. Григор отвърна на удара и изравни за 5:5, побеждавайки на 0.

След размяна на сервиси резултатът стана 6:6 и отново се стигна до тайбрек. Карлович тръгна добре и поведе с 1:0, но Григор изравни за 1:1, след което и поведе с 2:1. Със стегната игра Григор направи два минипробива и поведе с 4:1. В крайна сметка българският тенисист успя да спечели гейма със 7:2, а с това и втория сет със 7:6 и спечели мача,класирайки се за финал.

Утре от 17:00 часа Димитров чака победителя от срещата между Шварцман и Делбонис.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS