Ракета номер 1 на мъжкия ни тенис Григор Димитров каза, че в момента той и неговият екип мислят дългосрочно. Преди демонстративния мач с Гаел Монфис, Димитров анализира на специална пресконференция изминалата година за него и благодари на всички, които са му помагали в кариерата му до тук.

Срещата между Димитров и Монфис ще бъде предавана на живо по Нова телевизия и в сайта Gong.bg! Очаквайте незабравимото шоу, което ще започне в 20.00 часа на 28 ноември и ще се играе в два от три тайбрек сета.

„Играх добре в последните няколко мача. Доволен съм от това, както и от това, че нямах контузии. Всеки в отбора ни си върши работата по най-добрия начин. Още малко време ни трябва, за да се напаснем. Гледаме дългосрочно. Това е най-важното за мен сега. В момента всичко върви по план. Всички хора, които ще дойдат в залата, са много важни за мен. Също така семейството ми. Не мога да забравя какво направи за мен и фондацията на Димитър Бербатов“, започна Димитров.

„Работим върху няколко елементи с новия ми треньор, като сервисите. Не се получават нещата от веднъж. Всичко ще стане обаче в процеса. Вече се нагаждаме“.

„Джокович и това, което направи тази години...Той спечели всички десет турнира, спечели и Мастърса. Няма нужда от думи. Резултатът говори. Не се знае дали ще се повтори. Надявам се да го затрудним следващия сезон“, добави тенисистът.

„Последните няколко месеца наистина нямах много време, но винаги ми е приятно да се завърна тук, в България. Това е приятно чувство, а сега още повече, защото очакваме да изиграем хубав мач“.

„Целта на мача ни с Монфис е не само да направим шоу, но и да направим добър мач. Аз много се вълнувам. Познаваме се с Гаел от доста време. Той има добър арсенал. Надяваме се да стане добър мач и двамата да се насладим, но най-вече да се хареса на публиката“, каза още Григор.