Турнирният директор на Sofia Open 2017 Пол Макнами, заяви, че не му е било трудно да убеди Григор Димитров да участва във второто издание на надпреварата от веригата АТП 250 в българската столица през февруари догодина.

"Той искаше да играе в София. Не беше трудно при разговорите. Лесно се разбрахме", коментира Макнами.

Австралиецът, който е бил дългогодишен турнирен директор на Откритото първенство на Австралия и на "Хопман Къп", вярва, че Димитров е на правилния път и скоро отново ще се завърне в елита на най-добрите.

"За мен няма съмнение, че Григор Димитров ще се завърне в тенис елита. Той отново е в топ 20, а последните му резултати показват, че е на прав път. През този сезон Григор на няколко пъти беше много близо до титла. Защо да не спечели трофея в София", коментира още Макнами.

Димитров, който е 18-и в класация на АТП в момента, стигна до три финала през 2017 година, но така и не успя да вдигне трофей.

"Разчитаме, че участието на Григор Димитров е необходимата предпоставка залата да бъде пълна, за да покажем, че този турнир има бъдеще в София", каза още Макнами. Очакванията са испанецът Роберто Баутиста Агут да защитата титлата си от миналия сезон, а в турнира да се включи и финалиста от 2016 Виктор Троицки (Сърбия). "Водили сме разговори с Агут. Все още няма потвърждение, но вярвам, че това ще се случи и той ще участва", каза Макнами.