Марин Чилич, победител в последното издание на  откритото първенство по тенис на САЩ, се наложи с 6:3, 3:6, 6:3  над 128-ия в света Евгени Донской и се класира на  четвъртфиналите на турнира за купа "Кремлин". 

Хърватинът  изразходва доста сили срещу руския квалификант, но в крайна  сметка се класира напред след близо два часа на корта в руската  столица Москва. 

"Доволен съм от мача като цяло. Винаги е трудно в първите  двубои, защото усещаш отпадналост и не си на 100 процента готов. Тук обаче и съперникът ме изненада много. До момента не бях  играл срещу Донской, не съм и тренирал с него. Той направи  страхотен мач", каза Чилич.

Хърватинът е шести в битката за класиране за финалния турнир в  Лондон, като вече класирали се са Новак Джокович, Роджър  Федерер, Рафаел Надал и Станислас Вавринка. За останалите квоти  обаче се борят редица други играчи. Следващият съперник на Чилич на турнира в Москва ще бъде  излъчен от двубоя от втория кръг между испанеца Томи Робредо и  сърбина Филип Кражинович./БТА