Преди старта на турнира в Истанбул, Григор Димитров даде няколко интервюта пред турските медии, а в едно от тях 11-ият в световната ранглиста даде любопитен отговор на въпроса, кой е любимият му тенисист.

Гришо призна, че идол в детството му е бил Пийт Сампрас, но вече няма любимци в тениса. "Аз съм моят любим тенисист", сподели с усмивка Димитров в Истанбул.

Първите впечатления на Димитров за турнира в Турция са, че "усещането е уютно".

"Близо е до родния ми град, надявам се да се представя добре", каза Григор. "Засега се чувствам добре. Имах добър старт в Монте Карло. Мисля, че играх добър тенис...Никога не е лесно бързо да смениш настилките. Мисля, че имах добра подготовка."

"Тепърва ще се играят много турнири, така че това ще бъде добър тест. Основният ми приоритет е да спечеля всеки мач, който играя, независимо от това срещу кого играя. Ако всичко върви добре и по план, ще бъде добре за мен", допълни Григор.

В неделя програмата на първата ни ракета бе доста натоварена. Освен тренировката с Роджър Федерер, той посети детска клиника, поигра с местни деца и разгледа съораженията на тенис комплекса в Истанбул.

"Получих малък тур около мястото и изглежда невероятно. Да имаш такива съоражения и да имаш възможността да изградиш нещо такова е просто чудесно", допълни Димитров.