Когато приключи кариерата си, вероятно няма да е спечелил титла от Големия шлем. Не се и надява. Сигурно няма да е прибавил много и към тези пет трофея, завоювани до момента в световния тенис тура, но и това не е от нещата, които биха смутили съня му. Гаел Монфис не обича да е в общата картина и затова не припява рефрените за победи, титли, топ 10 на ранглистата и т.н.

Следва собствени правила и никой не е в състояние да го убеди в нещо, ако сам не го усеща или чувства, пише tenniskafe.com за бъдещия съперник на най-добрия ни тенисист Григор Димитров в демонстративния сблъсък между двамата в Арена Армеец в събота вечер.

Шоуто можете да гледате пряко в Gong.bg и ефира на Нова телевизия.

"За мен тенисът не е работа. Тенисът е просто спорт и ако усетя, че съм се преситил, веднага си бия камшика", каза преди време Гаел Монфис.

Ефективността и амбициите му са далеч от тези на Новак Джокович, а финесът на Федерер не е за него, но и двамата се споделяли, че Ламонф е сред тенисистите, за които биха платили билет, за да го гледат. И знаят, че ще има какво да видят.

Монфис обича да забавлява самия себе си, но обича да забавлява и публиката. Шоуто му е наистина бляскаво - ударите от форхенд със скок от над метър във въздуха, невъзможните волета и акробатичните номера го правят сред най-разпознаваемите и интересни играчи в тура.

НЕ ПРОПУСКАЙ НИЩО ОКОЛО МАЧА!


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS