Григор Димитров записа третата си загуба в четири срещи с Гаел Монфис, и отстъпи с 0-2 сета - 1:6, 3:6, само за 58 минути игра, в четвъртфинал от турнира в Монте Карло от сериите Мастърс.

Гришо изигра доста слаб мач, с цели 17 непредизвикани грешки, и след фантастичната победа над Станислас Вавринка вчера, сега бе на тотално противоположния полюс.

КОМЕНТИРАЙ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА ГРИШО ТУК!

Гаел Монфис стигна до пробив още в първия гейм, и затвърди преднината си във втория, за да дръпне с 2:0. Гришо направи няколко отлични удара в третия гейм, и го спечели, за 1:2. За съжаление, многото грешки на Димитров, и стабилната игра на Монфис, доведоха до втори пробив, в петия сет, и французинът дръпна с 4:1.

Григор поведе в следващия сервис гейм на Монфис, но съперникът му бързо върна точките, и поредната непредизвикана грешка не позволи за български пробив. Гаел Монфис приключи сета набързо, за 6:1, само за 25 минути игра.

Гришо стартира добре втория сет, но не успя да пробие Монфис, въпреки отлични отигравания. Малка доза самочувствие дойде от втория гейм, взет от българина на нула. Той почна добре и третия гейм, и получи шанс за пробив, но отново французинът запази самообладание, и след фантастично разиграване, взе своето подаване.

Пробив в сета дойде за Монфис, за 3:1, след нова поредица грешки на Гришо. Последва размяна на сервис геймове, до 4:2, и може би последен шанс за Гришо да остане в мача. При 40-40, Димитров отново нямаше никакъв шанс, и загуби две точки, за да даде на Монфис аванс от 5:2.

Димитров все пак не се отказа, и продължи да играе за мача, но отново и отново грешките го спряха, и въпреки че взе още един гейм, Гаел Монфис не пропусна своя шанс да затвори мача при свой сервис, за 6:3.

На полуфинал Монфис ще се срещне с Томаш Бердих.