В отлично настроение и много словоохотлив, Григор Димитров демонстрира любовта си към своя роден град Хасково. Гришо е в южния български град, където бе обявен за „почетен гражданин“ на Хасково.

Пред медиите в града Димитров заяви, че винаги изпитва специални чувства, когато се завърне у дома. Относно настоящия град, в който живее – Монте Карло, българинът обясни, че това е просто базата му в момента.

„Хасково, разбира се. В Хасково аз съм у дома. Оттук съм дошъл, винаги когато си идвам, имам специални чувства“, сподели Григор. „Монако е просто база, която в момента използвам, има всичко, от което имам нужда в момента.“

Димитров приема критиките за отказа да играе за националния отбор

Григор имаше емоционална среща и с първата си учителка в училище „Св. Иван Рилски“. След церемонията пък Димитров проведе открит урок с тенис таланти от Хасково, Димитровград, Харманли и Пловдив.

"Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Определено ще го взема със себе си и ще го носа винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!", каза развълнуваният Григор Димитров по време на церемонията.

Григор за допинга: Проверявали са ме 9 пъти тази година