Най-добрият български тенисист Григор Димитров стартира с победа на турнира от сериите "Мастърс" в Торонто. В първия си мач от летния сезон на твърди кортове Димитров елиминира Доналд Йънг (САЩ) с 4:6, 6:2, 6:3, след като пропиля аванс от 4:1 гейма в първия сет.

"Имах аванс от 4:1, когато някак си изключих и това промени хода на мача и ми струва първия сет. Не трябва да допускам такива спадове, особено на нивото, на което искам да бъда. След това, във втория и в третия сет, поех контрола върху мача, доминирах на корта. Направих някои доста добри геймовe и успях да спечеля", коментира 23-годишният хасковлия, който е поставен номер 7.

"Чувствам се добре. Хубаво е да започнеш летния сезон, особено тук в Торонто. За мен това е един страхотен турнир, в който ми е приятно да се участвам. За втори път съм тук и съм доволен, че днес успях да премина през трудностите и да победя", допълни той.

За Димитров това е първо участие в турнир след достигането до полуфиналите на "Уимбълдън" през юли. "Взех си няколко дни почивка. Това ми даде възможност да се откъсна от всичко около мен, да си почина. След това се върнах към обичайното си ежедневие - обратно на корта и във фитнеса", коментира българинът.

"Определено боли много да паднеш на полуфинал на Уимбълдън. Все пак тази загуба ми даде допълнителна мотивация да работя още по-усилено и да изисквам повече от себе си, показа ми, че в момента мога да се състезавам на най-високото ниво", допълни той.

Димитров е доволен от прогреса си в последната година. "Цялата ми игра се разви в последните 12 месеца. Добавих повече дисциплина и работа по време на тренировките. Основна заслужа за това има моят треньор Роджър Рашийд и хората от щаба ми", каза Димитров.

Хасковлията излиза тази вечер срещу номер 17 Томи Робредо (Испания) в спор за място на четвъртфиналите./БТА