Първата ракета на България Григор Димитров ще играе на финал в турнира в Пекин China Open. Там той ще срещне Анди Мъри, като двубоят ще стартира не преди 14.30 ч. наше време днес, неделя.

Неговият съперник в полуфинала Милош Раонич се отказа заради контузия, и така Гришо ще се изправи срещу Анди Мъри в битка за титлата.

Канадецът изкълчи глезен вчера, след  като игра цели два мача, и не е в състояние да издържи още един тежък двубой.

Той има частично разкъсани връзки в глезена си, а сутринта е опитал да тренира, но това се е оказало невъзможно.

"По време на вчерашния ми мач вечерта стъпих накриво. Сутринта днес преминах изследвания, които показаха частично разкъсване във външната страна на глезена. Лекарите ми казаха, че въпреки това, мога да опитам. Направих обичайната разгрявка, както преди всеки мач, но разбрах, че няма как да играя. Затова смятам, че правилното решение беше да се откажа", коментира поставеният под номер 3 Раонич.

Така Димитров, 20-и в света в момента, се класира за общо девети път на за финал в турнирите на АТП и за трети път през сезона след Сидни и Истанбул, като ще се опита да спечели първа титла от средата на юни 2014 година и общо пета в кариерата си.

Григор ще се изправи срещу Анди Мъри, който не срещна затруднения с ветерана Давид Ферер.

Гришо и Мъри играха неотдавна заедно, но в демонстративен мач, на 21 септември в Глазгоу.

Иначе това ще е 11-ият сблъсък между двамата, а британецът води със 7-3 в общия баланс.

Григор и Мъри вече си размениха по един успех този сезон. Българинът надделя на Мастърса в Маями - 6:7, 6:4, 6:3, а след това Мъри спечели на осминафиналите на US Open с 6:1, 6:2, 6:2.

Предишните две победи на Гришо над шотландеца бяха през 2014-та - на полуфинала в Акапулко и на четвъртфинала на Уимбълдън.