Българският тенисист Григор Димитров е една от причините за почти безропотното властване на Новак Джокович в световния тенис през последните години. Изданието storypick.com направи анализ с 8 фактора, които предвещават това, че сърбинът ще задмине дори великия Роджър Федерер.

Сайтът посочва напредналата възраст на швейцареца (34 години) и фактът, че има две двойки близнаци, за които да се грижи. Също така отбелязва спада във формата на Рафаел Надал и факта, че вниманието на Анди Мъри вече не е така силно насочено към тениса, както преди. Липсата на отпор от голямата тройка на практика означава, че Джокера може да наложи своя режим, тъй като играчи като Станислас Вавринка, Жо-Вилфред Цонга и Давид Ферер просто не се достатъчно добри.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


Точно тук идва и ролята на Григор, който попада в графата „липса на нов вундеркинд“. „Рафаел Надал спечели първия си „Ролан Гарос“ на 19 години, а Джокович стигна полуфиналите на всички турнири от Големия шлем, когато бе само на 18. Роджър Федерер спечели първата си титла от Шлема на 21, а Мъри достигаше финали на Ю Ес Оупън като 20-годишен. Вече никъде не се виждат такива ранни разцвети. Последният такъв играч беше Хуан Мартин дел Потро, но контузиите рано го изсмукаха. После всички говореха за Григор Димитров, който беше наричан „следващия Федерер“, но после изчезна от голямата сцена“, пише изданието.

Дотук статистиката на сблъсъците между Ноле и Григор е категорична в превъзходството на сърбина. Двамата са изиграли общо 6 мача, в които сърбинът има 5 победи срещу само една за Димитров.

Не пропускай демонстративния мач между Григор Димитров и Гаел Монфис в събота, 28 ноември, от 20 часа. Срещата ще върви пряко в Gong.bg и ефира на Нова телевизия, а играта на Diema Extra дава шанс на трима щастливци да спечелят безплатни билети.