Първата тенис ракета на България при мъжете Григор Димитров заяви, че сезонът за него сега започва.

„Сезонът за мен започва в момента. Има още време за добавяне на нов помощник треньор към моя екип. Всички в екипа ми обсъждаме най-добрия вариант. Играя повече, пътувам повече и ми трябва повече внимание по време на тренировките и на турнирите. В момента мислим кой е най-добрият вариант“, сподели Гришо.

„За съжаление в мача срещу Монфис на турнира в Монте Карло нищо не се получаваше. Това бе един от тези дни, в които каквото и да опитвах, не се получаваше“, добави българинът.

„В неделя в 3 часа тренираме с Федерер. Турнирът в Истанбул е силен турнир. Всеки може да победи всеки. Ако всичко върви по план, да се надяваме на финала да играем един срещу друг“, продължи първата тенис ракета на България.

„Нямах добра настройка преди самия турнир в Акапулко. Имах и проблем с ракетата. Има такива моменти. Случва се. Това е неизбежно. Напрежение има, но това е нормално. Всичко е в играта. Не е лесно след такъв турнир като в Австралия, да вкараш цялата си енергия. Сезонът сега започва. Искам да се представя по-добре на клей в сравнение с миналата годината. След това идва и тревата, което е добре за мен. Надявам се да съм в добра физическа форма. Аз винаги се целя във върха. Не мога да кажа една цел. Един турнир може да преобърне целия план. Винаги се стремя да играя по-добър тенис. Надявам се да завърша много по-добре.“

„За момента Новак е най-добрият. Все пак е номер 1. Не знам какво е положението с Рафа като цяло. Може да има здравословни проблеми, може да има проблеми извън корта. Може само да гадаем. Новак играе изключителен тенис в момента.“

„Аз всяка вечер преди мача визуализирам срещата на другия ден. Играя мача преди неговото начало. Винаги съм горд от подкрепата. Това е чудесно да се види. В Румъния през миналата година и в Мадрид беше невероятно. Когато видя знамената, се чувствам невероятно. Мач с мач не си прилича, въпреки че си знаем и тънките места и сме играли толкова много един срещу друг“, каза още Григор Димитров.