Григор Димитров вече официално има нов треньор. Това разкри канадският телевизионен репортер Араш Мадани, който е провел разговор с българина на кортовете на турнира в Торонто.

В канадския град Григор се подготвя с венецуелския специалист Дани Валверду, който бе на трибуните и по време на мача на Димитров срещу Юичи Сугита от първия кръг на надпреварата.

Това логично доведе до информацията, че Валверду най-вероятно е новият треньор на Димитров. Самият Гришо е потвърдил пред Мадани, че вече е назначил Валверду.

Последният треньор на българина бе Франко Давин, но съвместната работа между двамата не донесе нужните резултати и Григор реши да уволни Давин преди старта на Уимбълдън.

Едва 30-годишният Валверду бе треньор на Анди Мъри между 2010 и 2014 като под негово ръководство британецът спечели олимпийското злато през 2012, както и два трофея от Големия шлем - US Open 2012 и Уимбълдън 2013.

В последствие Валверду бе треньор и на Томаш Бердих за период от близо година и половина като с негова помощ чехът достигна до рекордното в кариерата си място в ранглистата - четвърто.