Роджър Федерер не скри емоциите си след победата на домашния турнир в Базел. Пред родна публика Маестрото спечели трофея, след категоричен успех над белгиеца Давид Гофен в два сета 6-2, 6-2.

"Запалянковците в Базел винаги оказват много топъл прием и на двамата финалисти. Тези съревнования винаги ще бъдат особени за мен. Давид показа отличен тенис тази седмица, желая му късмет през следващия сезон. Надявам се, че често ще го виждаме в действия. Струва ми се, че неговата игра се харесва на феновете на тениса. Би било чудесно да се върна на върха в ранглистата, тъй като в нашия спорт други върхове няма." 

"Отчитайки това, как играх тази година, колко пъти бях на финали, то ми е много приятно, че имам реални шансове да се върна на лидерската позиция. Въпреки че да имаш шанс и реално да го направиш - това са две съвършено различни неща. Уверен съм, че Новак сега ще бъде пределно концентриран и мотивиран. Много се радвам, че той стана баща. Мисля, че ни очакват много интересни седмици", сподели ФедЕкспрес. /БГНЕС