Легендарният Роджър Федерер може да играе последните сезони в кариерата си, но гладът му за успехи в тях не е намалял. Само часове, след като се върна на второто място в световната ранглиста, той призна, че се цели отново във върха. 

В момента двамата са разделени от около 2500 точки. Но ако швейцарецът спечели оставащите турнири до края на годината, той ще приключи 2014 г. като лидер в ранглистата, независимо от резултатите на сърбина. 

Федерер ще участва в надпреварата в родния си Базел, след това на Мастърса в Париж и в последния турнир за годината в Лондон. А "черешката на тортата" за легендата ще е финалът за Купа Дейвис срещу Франция от 21 до 23 ноември. 

"Сега се връщам в Швейцария и подреждам приоритетите си - Базел, Париж, Лондон и първото място в света. Разбира се, не забравям и Купа Дейвис", сподели Федерер пред медиите в родината си. 

Иначе след триумфа в Шанхай, непокорените постижения в пребогатата кариера на швейцареца остават само четири. Едно от тях може да бъде отметнато през ноември - спечелването на Купа Дейвис с Швейцария в тандем със Стан Вавринка. 

Другите три са златен медал на сингъл от Олимпийските игри, както и победи от Мастърсите в Монте Карло и Рим. Абсолютно всички останали постижения в кариерата на Федерер са постигнати