Новак Джокович се надява да бъде готов за мача на Сърбия срещу Казахстан за Купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Двубоят от първия кръг на Световната група ще се играе от 4 до 6 март в зала "Пионир" в Белград. Водачът в световната ранглиста се отказа принудително заради очна инфекция по време на четвъртфиналите на турнира в Дубай през миналата седмица, а възстановяването върви бавно. 

Проблеми с окото изхвърлиха Джокович от турнира в Дубай 

"Оптимист съм, че ще мога да играя", заяви Джокович, който за първи път се появи без специалните защитни очила, които трябваше да носи заради проблема. 

"В началото бях скептичен, но остават още два дни до мача, в които очите ми да се адаптират към светлината и условията в залата. Надявам се всичко да бъде наред", каза още той.

Джокович с победа номер 700 в кариерата си

Джокович помогна на Сърбия да спечели за първи път титлата в надпреварата през 2010 година, а през 2013 година отборът загуби на финала с 2:3 победи от Чехия, но през миналия сезон без Джокович в състава си "плавите" отпаднаха с 1:4 от Аржентина на четвъртфиналите. 

"Не трябва да подценяваме Казахстан, защото съперникът разполага с много качествени играчи, а освен това идват тук без напрежение, защото ние сме фаворитите", каза Джокович. 

При успех Сърбия може да срещне на четвъртфиналите през юли защитаващия титлата си Великобритания, който приема Япония на старта./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS