Новината за раздялата между Григор Димитров и Мария Шарапова обиколи буквално целия свят. Повечето световни издания, както и специализираните сайтове за тенис, побързаха да публикуват информацията за края на почти тригодишната им връзка.

Сериозни медии като Reuters, Sky Sports и много други обръщат подобаващо внимание на случилото се между българския състезател и руската красавица.

Всички те цитират световния номер 16, който потвърди слуховете: „Пътищата ни с Мария се разделиха.“

Двамата се срещата от 2012 година насам, а връзката им официално беше потвърдена през 2013 година.

Социалните мрежи буквално избухнаха с мнения за случилото се. Много от феновете не вярват на слуховете, че Григор Димитров е в основата на раздялата. Според непотвърдени информации хасковлията е „залитнал“, като дори се споменава името на Николета Лозанова.

Голяма част от привържениците застават на стараната на Григор Димитров, като споделят, че не вярват на подобни инсинуации.

Българският тенисист обаче не страда от липса на обожателки. Новината за раздялата му с Мария Шарапова доведе до спор за сърцето му от страна на две от най-добрите тенисистки сред девойките - британките Кейти Суон и Кейти Боултър.

28-годишната Мария Шарапова си взе няколко почивни дни с приятели. В последните дни рускинята пускаше непрестанно снимки от плажовете в Черна гора.