Бившата номер 1 в света Каролине Возняцки (Дания) се завърна с победа на корта след 10-седмично отсъствие заради лечение на травма на десния глезен.

Поставената под номер 3 Возняцки елиминира Чагла Бююкайкчай (Турция) със 7:5, 6:3 в първия кръг на турнира по тенис на трева в английския град Нотингам с награден фонд 250 хиляди долара.

Датчанката получи контузията по време на мач за "Фед Къп" в началото на април и пропусна целия сезон на червено в Европа, включително и "Ролан Гарос".

"Страхотно е, че отново играя. Чувствам, че все още ми липсва ритъм, но в същото време можеше да бъде и по-зле. В последните десет седмици се готвих здраво вкъщи, за да възвърна формата си, но тренировките са едно, а мачовете - съвсем друго нещо. Все пак денят беше добър и се надявам на още по-добър утре", коментира Возняцки.

Тя взе оспорвания първи сет след късен пробив в 11-ия гейм, а във втората част поведе с 4:0 по пътя си към успеха.

За място на четвъртфиналите датчанката ще играе срещу Анет Контравейт (Естония), който победи Лорин Дейвис (САЩ) с 6:3, 6:1. Други две от поставените отпаднаха в първия кръг.

Номер 5 Янина Викмайер (Белгия) претърпя поражение от "щастливата губеща" от квалификациите Андреа Хлавачкова (Чехия) с 5:7, 6:7(7), а седмата в схемата Мона Бартел (Германия) загуби от миналогодишната полуфиналистка Алисън Риск (САЩ) с 2:6, 1:6./БТА