Водачката в женската тенис-ранглиста Серена Уилямс (САЩ) се класира за полуфинал на турнира в Синсинати, след като спечели в три сета срещу Ана Иванович (Сърбия)- 3:6, 6:4, 6:2. 

Уилямс върви към защита на титлата си, а в шести пореден мач двете играят три сета. Уилямс и Иванович се срещнаха миналата година на финала тук. Иванович направи три пробива в първия сет и при 5:3 завърши майсторски с класическо воле, за да вземе аванс от един сет. 
Във втория сет Уилямс стартира много силно и взе първите три гейма без да се спира, но Иванович пък направи обрат и на свой ред победи в следващите четири. Отново американката спечели три поредни гейма, за да затвори частта с 6:4. 

Подобен сценарий имаше и в третия сет, когато Иванович поведе с 2:0 и накрая даде шест поредни гейма на американката. Следващата съперничка на Уилямс е украинката Елена Свитолина, която елиминира 7-ата в схемата Луцие Шафаржова (Словакия) с 6:4, 2:6, 6:0. 
Другият полуфинал ще противопостави Симона Халеп (Румъния), номер 3 в схемата, и сръбкинята Елена Янкович. Халеп победи Анастасия Павлюченкова (Русия) със 7:6 (3), 6:2, а Янкович спря Анна Каролина Шмиедлова (Словакия) с 6:4, 6:2. 
"Това беше моето най-добро представяне от спечелването на Уимбълдън насам. Надявам се, че ще успея да грабна момента и в следващата си среща. Стартирах доста летаргично в първия сет, но след това наистина заиграх добре, каза Серена след края на срещата си./БТА