Броени дни остават до началото на Турнира на Шампионките и организаторите навлизат в последната фаза на приготовленията – отстраняването на детайлите. В момента на мястото на събитието – „Арена Армеец“, кипи усилен труд по изграждането на корта, на който осем от най-добрите тенисистки в света ще си оспорват трофея.

На 18 октомври започна сложната процедура по построяването на корта, изграден от пресирани дървени частици – плоскости ПДЧ, които се полагат в сглобка „глуб“ и „зъб“. Те се пристягат със специални колани, за да може отделните елементи да бъдат идеално прилепнали един към друг. Върху тази основа се изливат три пласта многокомпонентна силиконова боя, като слоевете се нанасят при строго нормирана температура от 21 до 22 градуса, в зависимост от точната продължителност на съхнене.

Към този момент и трите пласта боя вече са сложени, както на тренировъчния корт в малката зала, така и на официалния корт. Екипите, които работят по изграждането на съоръженията, трябва единствено да разчертаят кортовете и да поставят мрежите. Очаква се в края на утрешния ден, четвъртък (23 октомври), всичко в залите да бъде готово, включително и активирането на системата за видео повторение („Ястребово око“), чийто шест камери ще бъдат монтирани днес.

Това означава, че до пристигането на първата участничка в Турнира на Шампионките всичко ще е готово за голямото шоу. Андреа Петкович ще изпревари конкурентките си и ще дойде в София още в петък вечер с полет от Франкфурт. Повечето й съпернички пристигат в събота.