Серена Уилямс стана първата състезателка в историята на  женския професионален тенис, която премина границата от 60  милиона, спечелени от наградни фондове. 32-годишната американка тази нощ триумфира на финала на  Откритото първенство на САЩ и вече е заработила 60 897 689 долара.  

За шестия си успех на "Флашинг Мeдоус" Уилямс прибави 4 милиона долара към сметката си, в това число и допълнителния бонус от 1 милион долара за първото място в американските летни серии на твърди кортове през този сезон.

Тя излезе и начело в класацията на УТА за спечелени пари от  наградни фондове за 2014 година с 6 697 698 долара. Серена Уилямс има 63 титли на сингъл, 18 от които от Големия шлем, както и 22 титли на двойки в професионалната си кариера.

Тя е спечелила почти колкото общата сума на следващите я две тенисистки във вечната ранглиста. Втора е Мария Шарапова (Русия) със заработените 30 892 067  долара от наградни фондове като професионалистка, а трета е  сестрата на Серена - Винъс Уилямс, с 30 122 776 милиона долара.

Освен, че е спечелила най-много пари сред жените тенисистки в историята на този спорт, тя е на четвърто място въобще сред тенисистите. Пред нея са само Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович.