Група от 30 румънски тенисисти са на 10-дневна подготовка във  ваканционно селище Албена, съобщава ръководителят на спортния отдел на курорта Руслан Йорданов. Състезателите са от град Питещ (окръг Арджеш) и  се водят от румънския специалист Габриел Съндулеску.

Ежедневните  тренировки се провеждат на кортовете на тенис център „Ралица“. „Кортовете в курорта са подготвени професионално и за нас е удоволствие,  че нашите деца ще могат да проведат една много добра подготовка. В  Албена сме отседнали в хотел "Вита парк". Харесва ни, че има спокойствие,  чист въздух и вкусна храна“, заяви Съндулеску. В неговата група има състезатели, които са в ТОП 10 в своите възрастови  групи в Румъния.

Водачът на групата остана приятно изненадан от  предложението на домакините през уикенда в курорта да се проведат  спаринг мачове между румънските таланти и деца от региона, които играят  тенис на много добро ниво. През тази година в официалния тенис курорт на България – Албена, се  подготвяха школи от Русия, Молдова, Украйна и др.

Подготовка проведоха и  най-добрите деца на България до 12-годишна възраст. В турнирите и  камповете се включиха тенисисти от над 10 държави. Тенис сезонът на  открито ще бъде закрит през октомври, когато е престижният международен  турнир по тенис за жени, който събира топ състезателки от над 15 държави  и носи точки за световната ранглиста.