Цвети Пиронкова завърши във втория кръг участието си на Мастърса в Синсинати. Българката не намери отговор на играта на италианката Роберта Винчи и загуби с 5:7, 3:6.

Цвети достигна с известна доза късмет до основната схема, след като загуби в последния кръг на квалификациите, но пък попадна в първия кръг като "щастлива губеща". Там пък Пиронкова бе категорична - 6:1, 6:1 срещу 24-ата в света Дария Касаткина.

Срещу осмата в света обаче чаровната пловдивчанка не успя да намери своя сервис и имаше сериозни проблеми при подаванията си, което бе решаващо за изхода на срещата.

Мачът започна с бърз гейм за Цвети, след който последва маратонски гейм, преминал през куп равенства. В него Пиронкова пропусна да материализира цели 7 брейкбола и в крайна сметка Винчи изравни.

Българката се пропука в своя сервис за 2:3, след което обаче постигна моментален рибрейк. Винчи обаче взе и следващото подаване на съперничката и при 5:4 сервираше за сета. Пиронкова все пак остана в битката с нов пробив на свой ред, но за съжаление и тук не съумя да запази равенството. Италианката проби за 6:5, след което затвори сета с първия си сетбол.

Втората част отново започна с предимство за Винчи, която поведе с 2:1, затвърди пробива, а след това направи и втори за 5:2. Пиронкова не се отказа и върне единия брейк, но мачът завърши с нов пробив в полза на италианката за 6:3.