Мария Шарапова използва своя профил във Фейсбук, за да изрази щастието си от решението за намаляване на наказанието му. 

Рускинята ще се завърне на корта през април 2016 и благодари на всички свои фенове за подкрепата като в същото време отправи лека критика към Международната тенисфедерация.

Ето обръщението на Шарапова:

Преминах от един от най-тежките дни в кариерата ми миналия март, когато научих за наказанието ми до сега, един от най-щастливите дни, когато научих, че ще мога да се завърна в тениса през април.

По толкова много начини, усещах, че нещо, което обичам ми бе отнето и се чувствам прекрасно от факта, че си го върнах. Тенисът е моята страст и ми липсваше. Броя дните докато се завърна на корта.

Поех отговорността от самото начало затова, че веществото, което взимах в последните 10 години, вече не е позволено. Но научих и колко по-добре други федерации уведомяват атлетитеси за промяната на правилата, особено в Източна Европа, където мелдоният е взиман от милиони хора.

Сега, след като процесът е приключил, надявам се, че ITF и съответните други антодопингови тенис органи ще се поучат от това, което другите федерации направиха, така че да не се налага други тенисисти да преминават през това, през което преминах аз.

А до моите фенове, благодаря ви много, че изживяхме заедно толкова много от тези тежки месеци. През това време научих истинското значение на фена и съм толкова щастлива да имам вашата подкрепа.

Завръщам се и нямам търпение!

С любов,
Мария