Вълнуващи разигравания, спиращи дъха моменти, световна класа – тази есен София ще бъде в центъра на събитията в спортна Европа. При това трите домакинства на “Лудогорец” на ст. “Васил Левски” няма да са единствените мачове от световен калибър в столицата.

От 28 октомври до 2 ноември “Арена Армеец София” за трета поредна година ще посрещне елита на женската тенис асоциация WTA. Garanti Koza WTA Турнирът на шампионките не остави нито един разочарован зрител през първите си издания. Няма и причина да бъде така – тенисът на живо е уникална магия и привилегия, която малко градове в света имат. Само си представете как Ана Иванович сервира само на метри от вас и Каролинa Вожняцки посреща от другата страна на корта. Или как цялата арена скандира името на Цвети Пиронкова.

И докато Цвети със сигурност ще вземе участие в Garanti Koza WTA Турнира на шампионките 2014, то имената на Иванович и Вожняцки са само част от потенциалните осем тенисистки, които ще посрещнем в София. Финалният списък с участничките ще бъде ясен седмица преди събитието, но вече е ясно едно: Турнирът на шампионките през 2014 г. ще бъде най-силният до момента. С оглед на класирането и условията за участие, дори и място в Топ 20 на световната ранглиста, може да не гарантира  участие в “Арена Армеец София”.

Какво още трябва да знаете за турнира? В първите четири дни – от вторник, 28 октомври, до петък, 31 октомври, ще се играят съответно по три мача от двете групи на състезанието. Мачовете ще започват в 18 часа, за да могат дори работещите до по-късно да стигнат до залата. Полуфиналите в събота, 1 ноември, са от 17 часа, а големият финал започва в 18 часа в неделя, 2 ноември.

За третата година на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките организаторите от Българската федерация по тенис решиха да дадат възможност на повече малки фенове на играта да присъстват в залата. Затова в мрежата на Eventim се предлагат т. нар. семейни пакети. С тях един родител и две деца влизат в залата на половин цена. Особено изгодни са и билетите за всички шест дни на турнира: комбинирани със семейните пакети, те ще ви струват само по 4 лв. на човек за един ден от турнира.