Петра Квитова отстрани миналогодишната победителка Гарбине Мугуруса във втория кръг на откритото първенство по тенис на Китай в Пекин.

Чехкинята се наложи с 6:1, 6:4 над испанската си съперничка и в следващия кръг ще се изправи срещу американката Медисън Кийс, която е поставена под номер 8 в схемата. Тя преодоля дефицит от 2:5 гейма срещу рускинята Светлана Кузнецова и спечели със 7:6(2), 6:2. Квитова, която спечели титла през миналата седмица, стигна до три пробива при четири възможности срещу поставената под номер 2 в схемата Мугуруса.

Мачът завърши за 73 минути, след които чехкинята е на крачка от класиране за финалния турнир на УТА в Сингапур. "Намирам се в добра форма и съм уверена в силите ми. Знам, че играя на върха на възможностите си и това ми харесва", каза Квитова. Водачката в световната ранглиста Анжелик Кербер изпусна няколко шанса да направи втория кръг лесен за себе си, като в крайна сметка победи с 6:3, 7:6(4) чехкинята Барбора Стрицова.

Следващата съперничка на германката е украинката Елина Свитолина. Финалистката от откритото първенство на САЩ Каролина Плишкова също си осигури място в третия кръг, след като победи Дария Касаткина с 3:6, 7:5, 7:6(7)./БТА