Зимният дворец в София ще бъде домакин на първия кръг на Континенталната Купа по хокей на Европа. Битките, в които участие ще вземе и хокейният тим на ЦСКА, ще се проведат от 26 до 28 септември. В групата заедно с „червените“ са шампионите на Сърбия, Турция и Испания.

Българският шампион, който през миналия сезон се завърна в европейските клубни турнири след близо 25 години отсъствие, се надява на солидна подкрепа на родна земя, както и на класиране на първото място.

Отборите ще играят по схемата всеки срещу всеки и след изиграването на последния мач този, който има най-много точки продължава напред във втория кръг. Там ще се присъедини към компанията на холандци, германци и англичани. Само първият в класирането продължава напред.

Ето и кратки визитки на съперниците на ЦСКА:

Пучерда /Испания/ стана шампион на страната след победи над миналогодишния първенец Биполо. Много години вече испанската хокейна лига е привлекателна за хокеистите от топ държавите в света. Големите бюджети позволяват на клубовете да привличат класни играчи. Пучерда не е изключение. Там играят словаци от екстра лига, чехи, американци, финландци и няколко национали на Испания. Отборът е много добре комплектуван и ще се бори категорично за първото място.

Беостар /Сърбия/ е един много амбициозен проект на Дан Кеса, който дълги години е играл в Северна Америка (НХЛ) и сега е решил да предаде големия си опит. Всички млади и талантливи играчи са привлечени в Беостар. Много сериозна е подготовката на отбора под ръководството на треньора и мениджъра със сръбски корени. Основният спонсор е осигурил бюджет, който позволява и привличането на класни чужденци. С опита си те помагат на младите играчи в отбора. Фактът, че Беостар спечели първенството на Сърбия през миналия сезон срещу Партизан, Цървена звезда, Нови Сад достатъчно говори за силата на тима. Беостар разполага със собствена пързалка в белградския квартал „Младост“. Беостар е един от фаворитите за спечелването на първото място. Ще имат предимството на младостта и и физическата издръжливост.

Измир /Турция/ за първи път става шампион на страната си. Повече от 15 години вече, турците отделят огромни средства да строят пързалки. Популяризирането на хокея върви с много бързи темпове. Клубовете привлякоха треньори и специалисти от силните хокейни държави, за да им покажат правилната посока в развитието на този спорт. Резултатите не закъсняват. Турците вече са сериозен съперник като национален отбор и на клубно ниво. По последна информация Измир е подсилен от 5 чуждестранни играчи (чехи и словаци). Амбициозните съседи може да поднесат изненада, спечелвайки някои от мачовете. Не са сред основните претенденти, но всичко е възможно и не трябва да бъдат подценявани.