Евгений Малкин и Патрик Хорнквист вкараха голове в рамките на 55 секунди през втория период, и двата при числено превъзходство, а Питсбърг нанесе първо поражение на Айлендърс през сезона. Пингвините спечелиха с 3:1, докато гостите бяха до днес единствения отбор на Изток без поражение. Хорнквист, който подаде на Малкин за гола, се разписа 1:20 минути преди края на мача на празна врата. Капитанът на домакините Сидни Кросби пък се отличи с две асистенции, които стигнаха до 500 в кариерата му. Вратарят на домакините Марк-Андре Фльори спаси 30 удара.

Във Ванкувър местният тим отстъпи с 2:4 на Тампа Бей, като Стивън Стамкос вкара две попадения за отбора от Флорида и подаде за още едно. За Кенъкс това също е първо поражение през сезона. Райън Калахан се отличи с гол+пас за гостите, а Алекс Килхърн заби четвъртата шайба. Тъй като по-рано същия ден и Айлендърс претърпя поражение, то Ванкувър стана последният отбор, който не познаваше загубата. За първи път от 12-и ноември 2012-а година пък залата във Ванкувър не беше разпродадена за мач до край.

Сан Хосе Шаркс, който води в класирането в Тихоокеанската дивизия с 9 точки, се наложи с 4:2 при визитата си на Ню Джърси. Логън Кутюр вкара гол и подаде за два, а вратарят на Акулите Анти Ниеми спаси 35 удара. Джо Павелски също имаше гол+пас, а голът на Джо Торнтън на празна врата беше точка номер 1200 за него в НХЛ. Четвъртото попадение вкара Патрик Марло, а за домакините точни бяха Майк Камалери и Адам Енрике.

Бостън разгроми Бъфало като гост с 4:0, а вратарят на победителите Никлас Свендберг регистрира първа суха мрежа в НХЛ с 32 спасени удара. За Свендберг това е едва трети мач като титуляр, след като се появи преди това като резерва в четвъртък на мястото на Туука Раск, виновен за загубата от Монреал. Дъги Хамилтън, Здено Чара, Тори Круг и Карл Сьодерберг вкараха за успеха на Бостън, а за Бъфало да не успее да вкара гол е за първи път от октомври 2003-а година.

Вашингтон се наложи над Флорида с 2:1 след изпълнение на дузпи, като домакините вкараха и при трите си опита. При наказателните удари и двата отбора вкараха при първите изпълнения, след това Никлас Бакстрьом направи 2:1, а вратарят Джъстин Питърс спаси удара на Юси Йокинен. Накрая Алекс Овечкин също беше точен и осигури успеха на столичани, които поделят 1-ата позиция в дивизия Метрополитен с Айлендърс с по 8 точки.

Детройт успя да вземе победата с 1:0 след продължение над Торонто като домакин. Единственото попадение дойде в 4:50 минута на продължението и беше дело на Хенрик Зетерберг, който се пусна по дясното крило и получи шайбата от Никлас Кронвал. Изстрелът мина над рамото на вратаря Джонатан Берние и спря в мрежата. Вратарят на победителите Джонатан Густавсон спаси 30 удара и регистрира 6-и шътаут в кариерата си./БТА