Домакинът Швейцария спечели бронзовите медали на  Европейското първенство по кърлинг в надпреварата при мъжете.

Швейцарците на успяха да защитят континенталната си титла от Ставангер 2013, но все пак стигнаха до отличията след успех с  8:6 в малкия финал над Италия. В спора за трофея по-късно днес световният шампион Норвегия  ще излезе срещу големия си скандинавски съперник Швеция, който  спечели и десетте си срещи досега в турнира. Двубоят е повторение на финала на световното първенство от  Пекин през април тази година, който норвежците спечелиха със  8:3.

Норвегия има пет континентални титли при мъжете, като за  последно триумфира през 2011 година. Швеция е със седем трофея, но не е печелил европейското  първенство от 2009 година.

В надпреварата при жените европейският вицешампион от  Ставангер 2013 Шотландия стигна до бронза след успех над Дания с 8:4. В мача за титлата по-късно днес ще се срещнат световният  първенец Швейцария и непобеденият досега в шампионата тим на  Русия. Домакините ще търсят първи континентален трофей от 2008  година и общо шести в историята си, а "Сборная" ще се стреми към трето злато след 2006 и 2012 година./БТА