Отборите на Питсбърг и Лос Анджелис продължиха със слабото си представяне от началото на сезона в НХЛ, след като допуснаха трети поредни загуби.
В "Конзол Енерджи сентър" домакините от Питсбърг отстъпиха с 2:3 пред гостуващия Монреал. Това бе четвърта победа в четири мача за канадците, с което те изравниха най-добрия си старт в първенството от 1977 година насам. В същото време последният път, когато Пингуинс загубиха три пъти последователно на старта, бе през сезон 2005/06, който бе дебютен за Сидни Кросби в НХЛ.

Срещата започна много добре за гостите от Монреал, които успяха да открият след 5 минути игра с попадение на Макс Пачорети. Бо Бенет изравни в началото на втората третина, но Монреал отното излезе напред в резултата чрез Пачорети. Въпреки това преднината на Монреал се задържа по-малко от две минути, защото Крис Летанг бе точен след асистенция на Фил Кесъл.

Победата на Монреал донесе Томас Флайшман, който се разписа с удар от близка дистанция в началото на последната част.
В "Стейпълс сентър" в Лос Анджелис домакините от Кингс допуснаха ново поражение, този път от Ванкувър с 0:3.

Вратарят на гостите Райън Милър направи много силен мач, като направи 15 спасявания и записа 36-ия шътаут в кариерата си.
Головете за канадския отбор в срещата вкараха Адам Кракнел и Алекзандър Едлер, които бяха точни през втората част, както и Дерик Дорсет, който се разписа на празна врата в края на двубоя.

С победата Ванкувър излезе начело в Тихоокеанската дивизия със 7 точки от 4 мача, докато Лос Анджелис е последен без актив.

В друг мач от тази нощ Далас победи като домакин Едмънтън с 4:2. В герой за домакините се превърна Джейсън Спеца, който реализира хеттрик, а мачът ще се запомни и с първия гол на Конър МакДейвид в Лигата. МакДейвид бе избран под номер 1 в драфта това лято и е определян от редица специалисти като "новия Грецки".

Резултатът в "Американ Еърлайнс сентър" бе открит от Спеца в 18-тата минута на първата част. Джейми Бен покачи на 2:0 в началото на втория период, но в средата му Оскар Клефбом върна Едмънтън в мача. Две минути по-късно дойде и моментът на МакДейвид, който бе точен след подава на Андрей Секера за 2:2.

Въпреки това гостите от Едмънтън нямаха сили за нещо повече и трябваше да се примирят със загубата. Спеца бе точен на два пъти в последните 5 минути на срещата, за да оформи хеттрика си, с който донесе втора победа на Далас за сезона. Едмънтън пък продължава да търси първата си точка.

В останалите срещи от вечерта шампионът в Източната конференция Тампа Бей отстъпи като гост на Детройт с 1:3, Флорида взе дербито с Каролина с 4:1, Сан Хосе разгроми като гост Вашингтон с 5:0, Уинипег надигра Ню Йорк с 4:1 в собствената му зала "Медисън Скуеър Гардън", Нешвил се наложи над Ню Джърси с 3:1, а Сейнт Луис спечели в Калгари с 4:3./БТА