Невероятен спектакъл показаха за пръв път пред българската публика звездите в "Парад на шампионите". Леденото шоуто продължи над два часа и половина и беше наблюдавано от около 12 хиляди зрители в "Арена Армеец" късно снощи. Олимпийски, световни и европейски шампиони по фигурно пързаляне показаха по две свои изпълнения. 

Събитието беше под патронажа на министъра на младежта и спорта Красен Кралев и на кмета на София Йорданка Фандъкова. Организатор е "Жокер медия". 

"Много се вълнувам. Благодаря, че сте тук и в залата няма празно място", бяха първите думи на продуцента на шоуто Иля Авербух. 

Двукратните световни шампиони по фигурно пързаляне при танцовите двойки Албена Денкова и Максим Стависки изпълниха три съчетания. Първо те показаха "Либертанго", с което преди 9 години спечелиха втората си световна титла. 

Световноизвестният цигулар Васко Василев лично излезе на леда заедно с тях, за да изпълни музиката. В края на първата част от шоуто те показаха и великолепното съчетание по песента "Девойко, мари хубава", изпълнена от "Мистерията на българските гласове". 

"Много ви благодаря. Беше изключително вълнуващо след 10 години отново да изпълним това съчетание пред българска публика. Благодаря специално и на Васко Василев", се обърна към публиката Албена Денкова след "Либертанго". 

В шоуто участваха още олимпийските и световни шампиони от Русия Алексей Ягудин, Татяна Навка и Роман Костомаров, Мария Петрова и Алексей Тихонов, Татяна Тотмянина и Максим Маринин, както и медалистите от големи първенства Маргарита Дробязко и Повилас Ванагас (Литва), двукратните световни шампиони при професионалистите Елена Леонова и Андрей Хвалко, индивидуалистите Евгений Кузнецов (Русия) и Вахтанг Мурванидзе (Грузия), както и Владимир Беседин и Алексей Полищук, световни шампиони по спортна акробатика и акробатика на лед. 

"Преди 20 години участвах на европейско първенство в София. Радвам се, че отново съм тук. Благодаря за подкрепата", каза 36-годишният олимпийски шампион Алексей Ягудин. 

Втората част от спектакъла беше на тема "Любимите филми за най-ценното в живота". 

Публиката изпрати звездите на фигурното пързаляне на крака, а Иля Авербух обеща шоуто отново да се върне в София. /БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS