Монреал се наложи над гостуващия Тампа Бей с 3:1 и остана единственият отбор в Националната хокейна лига без загуба в редовното време от началото на сезона. Канадците записаха шести пореден успех и са лидери във временното класиране с 15 точки от 8 изиграни срещи. 

Алекс Галченюк, Макс Пачорети и Тори Мичел се разписаха в третия период и заличиха попадението на Алекс Килърн, с което гостите поведоха малко преди края на втората третина. Вратарят Кари Прайс също допринесе за успеха с 30 спасявания. 

Детройт също продължи успешната си серия на шест поредни победи, след като надделя над домакина Сейнт Луис с 2:1 с дузпи. Кевин Шатънкърк изведе домакините напред с ранен гол, но франс Нилсен изравни малко преди края на първата част. 

Хенрик Зетерберг донесе успеха на гостите с решаващо попадение при осмите изпълнения на дузпи. Петр Мразек отрази 31 удара за Детройт, който е втори в лигата с 12 точки. Носителят на купа "Стенли" Питсбърг се върна на върха на дивизия "Метрополитън" с 11 точки, след като се справи с гостуващия НЮ Йорк Айлъндърс с 4:2. Фил Кесъл завърши с гол и две асистенции, капитанът Сидни Кросби и Евгени Малкин добавиха по гол и асистенция, а Патрик Хорнквист също се разписа за шампионите. 

Гостите дълго време удържаха равенство в резултата, но 2:25 минути преди края Кросби вкара за 3:2, а 32 секунди по-късно Кесъл реши всичко. Марк Андре-Флюри се отличи с 35 спасявания за домакините. Вратарят Деван Дубник записа втори пореден "шътаут" при успеха на Минесота с 4:0 над домакина Бъфало. 

Той отрази 38 шайби и не допусна гол за 21-и път в кариерата си. Райън Сътър се отличи с гол и асистенция за победителите. Финикс прекъсна серия от четири поредни загуби, след като спечели с 5:4 в залата на Филаделфия. 

Резервният вратар на гостите Луис Доминге спаси 28 удара, а Брад Ричардсън завърши с гол и асистенция за едва втората победа за сезона на тима. Джеф Картър вкара 28,1 секунди преди края на продължението, а Лос Анжделис се наложи над гостуващия Нешвил с 3:2, записвайки четвърта поредна победа. 

Пека Рине отличен мач на втората на гостите с 42 спасявания. Той не успя да помогне да бъде избегната загубата, но поне допринесе значително за спечелването на една точка от двубоя./БТА