Лос Анджелис победи гостуващия Бостън с 2:1 и си осигури място в плейофите на Националната хокейна лига. Танър Пиърсън и Алек Мартинес вкараха за домакините, а вратарят Джонатан Куик завърши с 27 спасявания за четвъртия пореден успех на тима.

Лос Анджелис през миналия сезон не успя да се класира за елиминациите за купа "Стенли", въпреки че защитаваше трофея. Тайлър Рандъл се разписа за гостите, но това не беше достатъчно. Лос Анджелис стана вторият отбор от лигата, който вече си гарантира участие в плейофите, след убедителния лидер Вашингтон. Детройт постигна знаменит обрат от 1:3 до 5:3 при гостуването си на Флорида. Павел Дацюк се отличи с два гола, а Дилън Ларкин се отличи с гол и асистенция за втория последователен успех на тима в лигата. Детройт има аванс от 3 точки в борбата за втората "уайлд кард" за елиминациите на Изток пред Филаделфия, който загуби с 1:4 като домакин от Питсбърг.

Тревър Дейли, Карл Хагелин, Крис Кюниц и Крис Летанг се разписаха за гостите, които постигнаха пета поредна победа, всичките срещу съперници от дивизия "Метрополитън". Питсбърг показа страхотна игра в защита, като позволи на съперника да отправи само 17 точки удара към Марк-Андре Флюри, който допусна само едно попадение след изстрел на Радко Гудаш в 1:58 минута на втората част. Далас победи гостуващия Ню Йорк Айлъндърс и се утвърди на върха в Западната конференция с 95 точки.

Вратарят Кари Лехтонен отрази всичките 27 изстрела и записа втори "шътаут" за сезона и 34-и в кариерата си, а Коди Ийкън, Патрик Ийвс и Алеш Хемски се разписаха за успеха. Кълъмбъс се наложи над гостуващия Ню Джърси с 6:3 в мач номер 1000 в редовния сезон на старши треньора си Джон Торторела. Оливер Бьоркстранд се разписа два пъти, а Буун Дженър добави гол и асистенция за успеха. Торторела стана първият специалист от САЩ, който достига до границата от 1000 мача в лигата. Отава вкара три попадения при числено намален състав, а вратарят Андрю Хамънд отрази всичките 30 шайби за първия си "шътаут" в кампанията, при разгромната победа с 5:0 над гостуващия Монреал в канадско дерби. Хокеистите на Сан Хосе отравиха рекордните си за сезона 52 удара и спечелиха срещу Ню Йорк Рейнджърс с 4:1 като домакин.

Вратарят на гостите Хенрик Лундквист отрази 42 от първите 43 изстрела, но беше преодолян три пъти в рамките на 3:20 минути в третата част от Джо Торнтън, Джоел Уорд и Джо Павелски. Райли Неш вкара решителната дузпа и донесе успеха на Минесота с 3:2 над гостуващия Каролина. Сейнт Луис отправи рекордните за сезона 50 удара и заслужено спечели с 3:0 срещу домакина Ванкувър. Вратарят на гостите Брайън Елиът, който се завърна в игра след почти месец отсъствие заради травма, трябваше да спасява само 19 изстрела, за да запише "шътаут", а Джейдън Шварц се отличи с гол и асистенция за победата. Трой Брауър и Владимир Тарасенко също вкараха. Ондржей Палат и Никита Кучеров се разписаха, а Бен Бишъп отрази всичките 32 удара към вратата си за успеха на Тампа Бей над домакина Аризона с 2:0.