Автомобил, в който са били големият български талант в ските Алберт Попов, както и двамата треньори на националния отбор Драго Грубелник и Митко Христов, е паднал в пропаст в Зьолден, Австрия, съобщиха близки до семейството, а информацията в последствие бе потвърдена от Българската федерация по ски.

Алберт е настанен в университетската клиника в Инсбрук, а двамата треньори са закарани в болница в Германия. 18-годишният Алберт Попов учи в австрийско спортно училище, а тежкият инцидент е станал на слизане след тренировка.

Пресаташето на Българската федерация по ски Пламен Вълков сподели, че към момента няма информация за състоянието на пострадалите при катастрофата. „Инцидентът е станал в Австрия след слизане от тренировка в Зьолден. Катастрофирал е автомобилът. Алберт Попов е откаран в болница в Инсбрук – най-близката до инцидента, другите двамата треньори също са в болница – в Германия. Към момента това е, което знаем. Тримата са транспортирани до медицински заведения. Нямам повече информация за състоянието им“, заяви Пламен Вълков по повод случилото се по-рано през деня в Австрия.