Павел Дацюк вкара два гора при завръщането си на леда за Детройт, който удари Филаделфия с 5:2 и записа втора поредна победа. Дацюк, който пропусна последните четири мача на "червените криле" заради възпаление в слабините, вкара третото попадение за отбора си днес. 

Той се разписа с отсечен удар, преминал над рамото на вратаря Стив Мейсън в средата на втория период. В третата част той направи и 4:1 вече в мрежата на втория вратар на противника Рей Емери. Иначе стражът на Детройт Джими Хауърд спаси 22 удара, а тимът с 29 точки е на 3-о място в Атлантическата дивизия.

Ню Йорк Айлендърс и Питсбърг си поделят 1-ото място в дивизия Метрополитен с по 32 точки, след като спечелиха победи с продължения. Айлендърс се наложиха над Вашингтон с 3:2, като победата донесе Джон Таварес при числено превъзходство в 4:36 минута на допълнителното време.

Таварес вкара след атака на Райън Сторм и Джони Бойчък, като попадението е девето за него през сезона. В същото време Айлендърс регистрира и клубен рекорд с 16 победи от първите 22 мача през сезона, както и осма поредна победа, заслуга за която имаше и Ярослав Халак, спасил 25 удара в рамката. 

В своя мач номер 700 в Лигата Александър Овечкин вкара двата гола за гостите от Вашингтон.

Питсбърг се наложи с 4:3 над Торонто, като Блейк Комо регистрира втори хеттрик за сезона. Негов беше и победният гол в 2:07 минута на допълнителното време. Сидни Кросби се отличи с две асистенции и стана третият хокеист на Пингвините, който минава границата от 800 точки. Евгений Малкин вкара четвъртия гол и подаде за още един. Гостите от Торонто след поражението са на 5-о място в Атлантическата дивизия с 25 точки.

Флорида Пантърс се наложи с 1:0 над Каролина, а голът на Ник Бюгстад дойде само след 21 секунди игра. Вратарят-ветеран Роберто Луонго спаси 11 удара за 9:38 минути игра, след което получи травма в горната част на торса и напусна леда. Смяната му Ал Монтоя отрази 22 удара при 6-ото си появяване на леда през сезона. Пантерите обаче са на предпоследното 7-о място в Атлантическата дивизия с 22 точки.

Калгари пречупи силния отбор на Сан Хосе с 2:0, а вратарят им Кари Рамо отрази 32 удара и записа трети шут-аут в кариерата. Този сезон обаче Акулите са чак 5-и в Тихоокеанската дивизия с 24 точки, докато Калгари е вече 3-и с 30, на 3 от лидера Анахайм.

Лос Анджелис Кингс победи с 4:0 Минесота като гост, а Дъстин Браун се отличи с гол и асистенция. Вратарят на победителите Мартин Джоунс записва пети мач без допуснат гол в кариерата си. Майк Ричардс, Тайлър Тофоли и Джъстин Уилямс също се разписаха. С победата "кралете" са 4-и в Тихоокеанската дивизия с 29 точки.

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ), резултати:
Бъфало - Уинипег 1:2
Ню Йорк Айлендърс - Вашингтон 3:2 след продължение
Детройт - Филаделфия 5:2
Тампа Бей - Ню Йорк Рейнджърс 4:3
Флорида - Каролина 1:0
Питсбърг - Торонто 4:3 след продължение
Минесота - Лос Анджелис 0:4
Колорадо - Чикаго 2:3
Сан Хосе - Калгари 0:2

Лидери в отделните дивизии:
Източна конференция:
Атлантическа дивизия: Монреал - 33 точки
дивизия Метрополитен: Питсбърг и Ню Йорк Айлендърс по 32 точки

Западна конференция:
Централна дивизия: Нешвил и Сейнт Луис по 30 точки
Тихоокеанска дивизия: Анахайм - 33 точки/БТА