Шампионът Чикаго вкара пет гола в първата третина в мача си с Сейнт Луис, но в крайна сметка отстъпи с 5:6 след продължение. Двубоят в "Юнайтед сентър" в Чикаго започна по най-добрия начин за домакините, които откриха във втората минута чрез Марко Дано. Алекзандър Стийн изравни за Сейнт Луис 60 секунди по-късно, но до седмата минута домакините имаха аванс от 3:1 след попадения Андрю Шоу и Теуво Теравайнен.

Роби Фабри върна един гол за гостите в 16-ата минута, но Чикаго отговори с 2 попадения в рамките на 43 секунди, за да увеличи аванса си до 5:2 след първата третина. Автори на головете станаха Брент Сийбрук и Патрик Кейн. През втората част хода на събитията се промени и Сейнт Луис стигна до равенство. Отново Стийн, Джей Боумистър и Дейвид Бакес вкараха за гостите, което доведе резултата до 5:5 в края на втората третина. В заключителния период нов гол изненадващо не падна, но в продължението Владимир Тарасенко реализира седмия си гол за сезона, с което донесе победата на Сейнт Луис с 6:5.

С нея Блус се доближиха на точка от водача в Централната дивизия Далас, който има 20. Чикаго е с 15 точки на шесто място. Отборът на Питсбърг продължи с чудесните си игри в последно време и записа пета поредна победа, след като се наложи като гост над Ванкувър с 3:2. Дейвид Перон вкара първия си гол за сезона, с което даде аванс на Питсбърг след само пет минути игра. Вторият гол в мача обаче падна чак в началото на третата част, когато точен бе капитанът на гостите Сидни Кросби.

Ерик Фер покачи на 3:0 за Питсбърг 10 минути преди края, но Ванкувър отговори с голове на Даниел Седин и Яник Хансен. Въпреки това, домакините нямаха време, за да потърсят нещо повече от почетна загуба. В Анахайм домакините от Дъкс се нуждаеха от дузпи, за да победят гсотуващия Флорида с 3:2. Те обаче нямаше да бъдат възможни, ако Кори Пери не бе изравнил за 2:2 само шест секунди преди края на редовното време. Преди това Флорида на два пъти повеждаше чрез Роко Грималди и Ерик Гудбрансон, а за Анахайм се разписа Крис Стюарт. При дузпите точни за Анахайм бяха Джейкъб Силфбергер и Стюарт, докато за Флорида се разписа Брендън Пири.

Резултати:

Торонто - Уинипег - 2:4
Чикаго - Сейнт Луис - 5:6 след продължение
Ванкувър - Питсбърг - 2:3
Анахайм - Флорида - 3:2 след дузпи

Източна конференция:
Атлантическа дивизия - Монреал 23 точки, Отава 14, Тампа Бей 14
Дивизия Метрополитън - Ню Йорк Рейнджърс 18, Ню Йорк Айлендърс 17, Вашингтон 16

Западна конференция:
Централна дивизия - Далас 20, Сейнт Луис 19, Уинипег 17
Тихоокеанска дивизия - Лос Анджелис 16, Ванкувър 16, Сан Хосе 12 /БТА