Месец преди старта на новия сезон, Боровец е напълно готов да посрещне хилядите любители на зимните спортове.

На 17 декември 2016 г. ще се състои официалното откриване с празненства по случай 120-годишнината от основаването на първия курорт не само в България, но и на Балканския полуостров. Боровец е създаден от Цар Фердинанд и царското семейство като лятна ловна резиденция и е развит като международен ски център през 70-те и 80-те години на миналия век, благодарение на успехите на българската ски легенда от Самоков Пепи Попангелов и усилията на баща му – Петър Попангелов старши.

Организаторите са предвидили множество забавления, игри и награди за всички гости. По време на празника дневните лифт карти ще са на символичната цена от 5 лв., а всички събрани приходи ще бъдат дарени на новосъздадения от “Бороспорт” АД фонд, който си поставя за цел да подпомага и насърчава развитието на снежните спортове сред децата и младите хора в Самоков и региона. Безплатно нощно каране, както и уроци за деца и начинаещи до 12 г. ще зарадват любителите на пистите.

Всеки, закупил лифт карта в деня на откриването, ще може да участва и в лотария за спечелването на една от 120-те сезонни лифт карти, които “Бороспорт” ще раздаде по случай годишнината на курорта. В специално предвидени промо шатри, гостите ще могат да се запознаят с новостите и тенденциите при водещите компании в производството на екипировки за зимни спортове, както и да се възползват от ваучери за отстъпки; да се включат в дегустации на вина и местни кулинарни специалитети и др. А за доброто настроение на сцената пред хотел „Рила” ще се грижат Поли Генова, Мишо Йосифов и Брас Асоциация и др.

И през този сезон продължава развитието на мащабната инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро. Благодарение на нея е изградена и разширена модерна система за изкуствено заснежаване със 175 оръдия за сняг, изкуствено езеро, помпена станция по най-новите технологии на “Техноалпин” в ски-центровете „Ястребец” и „Ситняково” (Централен Боровец), както и в отсечката при финала на писти „Ястребец 1”, а вече и в голяма част от писта „Червено знаме”, което ще даде възможност за по-дългото й ползване при безснежна зима. “Обособихме специална зона за деца и шейни в ниската част на писта „Червено знаме”, което позволява безопасно каране на шейни отделно от скиорите и сноубордистите. Осветяването на тази зона пък е предпоставка тя да се превърне в любимо място за вечерни семейни разходки.”, сподели Снежана Дамянова, Маркетинг директор на “Бороспорт”.

Трите ски центъра, с които курортът разполага, са свързани по най-добрия за гостите начин. Това позволява спускане според нивото или в зависимост от заетостта на лифтовете. Въведената система за контрол на достъпа до лифтовите съоръжения предоставя безконтактно и ускорено преминаване, което намалява опашките. „Голямо улеснение е възможността за онлайн зареждане на лифт картите за многократно ползване, което спестява и чакането пред касите. Призоваваме нашите гости да се възползват от тази възможност, ще си спестят ценно време за пистите. А от този сезон ще можете да купувате онлайн и ски услуги – уроци от ски-училище „Бороспорт”, детска градина, наем на оборудване”, каза Снежана Дамянова.

Политиката на насърчаване и развитие на детския зимен спорт, която „Бороспорт“ следва вече от няколко години, продължава. “Бороспорт” осигурява безплатни лифт карти на всички деца от детските градини и ученици до 18-годишна възраст в Община Самоков, както и на състезателите от всички местни спортни клубове. Дългосрочната програма дава възможност децата не само да се докоснат до природата и планината, но и допринася за тяхното развитие като бъдещи спортисти, от редиците на които да излязат новите ски и сноуборд таланти на България.

Запалените по нощното каране, ще могат да се възползват от осемте осветени и свързани писти, които се обработват непосредствено преди 18 ч. и са идеални за каране до 22 ч.

Зимната приказка в Боровец започва съвсем скоро!

Допълнителна информация:

Боровец приключи летния сезон с много добри резултати. Отчетен е ръст от 30% спрямо най-силното лято – 2014 г. Приходите от парка за планинско колоездене – Borovets Mountain Bike Park, също бележат сериозен ръст от 35%.

По прогнозна заетост за ски сезона има увеличение при резервациите на туристи от Великобритания – 32% повече в сравнение със същия период за миналата година. Продължава високият интерес от страна на туристите от Балканските държави – Турция, Гърция и особено Румъния. Негативната тенденция на Руския и Украинския пазар продължава да е факт. Ръст бележат и директните продажби и записвания от страна на българските туристи, а резервациите за Коледните празници са с около 36% повече в сравнение с миналата година за същия период. Към момента, структурата на записванията е: външни пазари 68% и директни продажби, вкл. записвания от български туристи – 32%.

Най-големият хотел в Боровец – „Рила”, отваря врати за сезона с напълно обновени ресторанти и барове, разширен спа център и нов конферентен център. По традиция, хотелът предлага разнообразни оферти за пакетни почивки за празниците. За четиричленно семейство пакетите за Коледа с включена закуска, вечеря и Коледна гала вечеря на 25 дек. започват от 67 лв. на човек на ден. За Нова година пакетните цени с включени закуска, вечеря, Новогодишна гала вечеря с DJ парти на 31 декември и брънч на 1 януари,  са от 113 лв. на човек на ден.

Хотелите в Боровец предлагат и разнообразни изгодни пакетни и индивидуални предложения за ски ваканция през целия сезон. Хотел „Рила”, например, предлага ваканционни пакети за 4-членно семейство за зимния сезон с включени закуска и вечеря от 46 лв. на човек на ден след 19 март, а за януари и февруари - от 66 лв. на човек на ден. Цените през уикенда са малко по-високи. 

Повече информация:

www.borovets-bg.com; www.facebook.com/myborovets

Бороспорт Инфо. Център

Тел.: 0889 607 000 и 0882 669 603