Българска федерация ски (БФСки) получи отлична оценка от ръководството на Международната федерация по ски (ФИС) за подготовката на Пролетната конференция на ФИС, която ще се проведе на 1-6 юни 2015 г. Екипът на световната централа ръководен лично от Сара Луис, генерален секретар бе на визита в курорта "Златни пясъци".

По време на посещението бе инспектиран 5-звездния хотел "Интернационал", част от веригата Bt hotels collection, където ще се проведе Пролетната конференция. Делегацията на световната федерация даде отлична оценка на хотела и на неговия екип.

Сара Луис лично благодари на президента на БФСки Цеко Минев за отличната организация по подготовката на конференцията. Тя подчерта, че българската федерация както винаги се справя с организацията на събитията на ФИС на световно ниво.

За България домакинството на един от най-важните форуми на ФИС, какъвто е Пролетната конференция е голяма чест. Досега страната ни не е приемала толкова значимо събитие в световните ски. На срещата в "Златни пясъци" ще пристигне президента на ФИС и член на МОК Джанфранко Каспер, както и целия Изпълком на световната централа. Очакват се общо над 900 души от 80 страни, сред които президентите на отделните ски федерации и най-големите звезди на световните ски. За отразяване на конференцията в България ще пристигнат и водещи спортни журналисти от цял свят.

БФСки ще е домакин през 2015-а година на две от най-значими спортни събития в България - световната купа по ски при жените (28 февруари - 1 март) и Пролетната конференция на ФИС.