Ню Йорк Рейнджърс спечели с 5:2 срещу Филаделфия в мач от  Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Дерик Брасард вкара два гола, а по веднъж за Рейнджърс се  разписаха Йеспер Фаст, Джей Ти Милър и Ли Стемпняк. 

Точни за гостите от Филаделфия бяха Никлас Гросман и Якуб  Ворачек, но това не предотврати четвърто поредно поражение за  тима. Другият отбор от Ню Йорк - Айлендърс, също спечели у дома с  3:1 срещу Ню Джърси в разпродадената зала Насау Колизеум. Ярослав Халак спаси 34 удара на вратата на Айлендърс и  записа девета поредна победа. Успехът е 12-и за нюйоркчани в последните 14 мача. Кал Клътербък, Николай Кулемин и Кейси Сизикас бяха точни за успеха. 
Питсбърг надделя над Каролина с 3:2 в друг мач от тази нощ.  Кристиан Ерхоф вкара първия си гол за сезона, а другите  попадения за "пингвините" бяха дело на Роберт Бортуцо и Крис  Куниц. Бъфало продължава успешната си серия и напълно заличи  спомена от слабото начало на сезона. 

Бъфало спечели срещу  Монреал с 3:2 (след дузпи) и записа пета победа от последните  шест мача. Преди това тимът стартира с пет поредни загуби. Брайън Флин вкара гол в редовното време, а след това бе  точен и при дузпите за успеха на Бъфало.  Сан Хосе прекъсна серия от четири поредни загуби след успех  над Анахайм с 6:4. Томи Уингълс се отличи с гол и три асистенции за успеха на  "акулите". 

В един от най-интересните мачове Чикаго се наложи убедително с 4:1 като гост над шампиона Лос Анджелис. Брад Ричардс вкара два гола, а Даниел Карсильо и Брендън  Саад добавиха по един за Блекхоукс. За Ел Ей се разписа Джордън Нолън. Това бе първи мач между двата отбора след плейофа помежду им за титлата в Западната конференция миналия сезон. 

Първенство на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ):

НЙ Рейнджърс - Филаделфия 5:2

Торонто - Вашингтон 6:2

Монреал - Бъфало 3:4 след дузпи

Тампа Бей - Отава 4:1

НЙ Айлендърс - Ню Джърси 3:1

Каролина - Питсбърг 2:3

Нешвил - Кълъмбъс 2:1

Минесота - Сейнт Луис 2:3 след дузпи

Колорадо - Далас 5:2 

Аризона - Калгари 0:3

Лос Анджелис - Чикаго 1:4

Сан Хосе - Анахайм 6:4/БТА