Подготвят първо издание на „Лудогорски полумаратон и колоездене“ край Разград. Състезанието по трасе с дължина 21 км., половината от маратонската дистанция, ще се проведе следващата неделя, 27 юли. Организира го клуб „Зелена стъпка“ към туристическо дружество „Буйна гора“ в Разград.

Състезанието ще е по бягане и по колоездене, като на старта първо ще застанат велосипедистите. За деца и за начинаещи е предвидена къса дистанция от 2,2 км. Трасето е по пресечена местност в зоната за отдих „Пчелина“ край Разград. Преминава се през поляни, кратки асфалтирани участъци, макадамова настилка, горски пътища.

По трасето са подготвени подкрепителни пунктове за участниците, на тях ще има вода и плодове.   

Предвидени са предметни стимули за всеки завършил полумаратона, а за първите трима при мъжете и жените ще има награди и медали.

Вече има записани участници от: София, Варна, Русе, Шумен, Плевен и Разград – съобщиха от „Зелена стъпка“.

Записването става онлайн на: https://docs.google.com/forms/d/1vD3cZUrtly-SwGR7RGZNfJMnkTpxt6n7aFXeMKLZsQ/viewform, или на място на старта. В първия случай таксата от 10 лв. за участие се плаща по банков път до 23 юли, а във втория – на място, но тогава е 15 лв.

Това е второ масово събитие, което любителският клуб за приключенски спортове „Зелена стъпка“ организира. Той бе създаден в началото на годината, първата му проява бе Великденски крос, най-активните му членове си организират и неделни бягания, както и подобни събития през седмицата в различни местности около Разград.   

Повече информация за полумаратона вижте тук:https://www.facebook.com/events/718903664811377/?ref_dashboard_filter=upcoming.