Две години след ремонта на спортна зала „Лудогорец“ отвън, спортното съоръжение придоби европейски вид и отвътре. На приключване е боядисването на стените, поставено е и ново осветление, ремонтирани са съблекалните – съобщи директорът на Ученическа спортна школа Цветан Танев. УСШ стопанисва залата, в която на 1 октомври се открива новата учебна година на извънучебното звено.

Около 400 са децата, които ще спортуват през учебната 2014/15 г. в УСШ“Руси Бухтев“. Ще ги обучават седем треньори в спортовете: баскетбол, бадминтон, тенис на маса, тенис на корт, лека атлетика,  ориентиране, шахмат и през лятото плуване. Наставниците са: Стефан Данаилов, Хафизе Неджибова, Красен Цонев, Татяна Стоянова, Росен Русев, Росен Иванов, Севдалин Стоянов. Има и един лектор по бадминтон – Красимир Кръстев.

Занятията ще се провеждат в много по-добра обстановка от предишни години – обяснява Цветан Танев.

Преди външния ремонт покривът течеше и боята от тавана бе олющена, имаше и мухъл, сега това е почистено и всички стени са шпакловани, боядисани са с 2 слоя латекс. Осветлението беше неефективно, скъпо, освен това създаваше дискомфорт за част от спортистите, които тренират и се състезават в залата – разказа Танев. Лампите бяха встрани и блестяха в очите на състезателите, това отказваше някои от спортните клубове да организират и участват в състезания тук – обясни шефът на УСШ. През зимата пък, когато лампите автоматично до една светвали като се смрачи, УСШ плащала по 300 лева сметки за ток.

Новите осветителни тела са енергоспестяващи, поставени са на тавана, всяко е по 110 вата, осигурява осветление от 680 лукса. Системата е направена така, че да има възможност всяка лампа да се светва поотделно.

Първите, които ще се възползват от удобствата в новата зала са участниците в турнира по борба „Лютви Ахмедов”, състезанието ще е на 10 октомври. На 18-19 октомври и на 22-23 ноември ще има кръгове от държавния шампионат по тенис на маса.

Част от средствата за ремонта са от бюджета на УСШ, но основното финансиране от 10 000 лв. е от община Разград. Ремонтът е извършен от работници на фирма „САВ”.