Шампионите от Фрегата допуснаха първа загуба в първенството за този сезон от един от претендентите за титлата, отборът на Спартак Варна с 26:21 гол.

Мачът започна с лек превез на гостите, които играеха агресивно в защита и в нападение чрез контраатаки, които дадоха резултат, като натрупаха разлика от 3 гола.

След това играчите на „Фрегата” се съвзеха и намалиха пасива.

В мачът имаше доста напрежение и отборите често допускаха непредизвикани грешки. Бургазлии трудно бележеха в нападение и така полувремето завърши при 9-11 в полза на варненци.

Домакините започнаха втората част доста по-добре и успяха да изравнят, както играта, така и резултата. Проблемите обаче за шампионите в нападение продължиха и това даде възможност на Спартак да поведе и да съхрани разликата си до края на срещата.

Спартак излиза на първо място в класирането с пълен актив от осем точки.

Ето и всички резултати от кръга :

При мъжете- 4-и кръг

Интер-Академик / Благоевград/- НСА / София/ -15:29 гола

Осъм / Ловеч/ - Локомотив / Варна/ - 24:30 гола

Левски / гр. Левски/ - Добруджа / Добрич / - 30: 40 гола

Фрегата / Бургас/ - Спартак / Варна/ - 21:26 гола

При жените Шумен 98 не успя да надвие шампионките от Етър в дербито на 4-ия кръг на А хандбалната група. Във Велико Търново шуменки загубиха с 21:27 /9:13/. Състезателките на Шумен 98 не успяха да опазят една от най-силните единици в тима на „Етър” Коцева, която в този двубой вкара 12 гола.

В по-голямата част от двубоя шуменки играха стабилно в защита, като за това допринесоха отличните рефлекси на завърналата се след операция вратарка Виктория Рачева. В атака шуменки играха колебливо, като повечето състезателки не се нагърбваха с изстрели. Габриела Христова донякъде поправи ситуацията като отбеляза 10 гола в този мач. Нейните точни удари обаче не стигнаха за победа над Етър и Шумен 98 спечели двете точки, с което остава без загуба от началото на първенството , на второто място във временното класиране след водачите от Бъки Габрово.

Ето и всички резултати при жените :

Поморие - Хасково – 26:29 гола

Етър 64 / В.Търново/- Шумен 98 / Шумен / 27-21 гола

Панагюрище- Бъки / Габрово/ Заб. Двубоят се игра в гр. Габрово 19:41 гола

Свиленград- ПУ - почива