Приложенията за бягане записват данни за изминатото разстояние, скоростта и калориите. Една спортистка обаче използва тази технология, за да създава нов вид улично изкуство.

Клеър Уикоф от Сан Франциско превърна приложението Nike+ във виртуален молив, с който рисува линии по виртуална карта на града. Първата й творба е куче от породата корги. По-късно тя започва да рисува образите от компютърната игра "Нашественици от космоса", герой от филма "Ловци на духове" и четири пениса.

Всяка картина проследява различни маршрути в Сан Франциско. Различните цветове представляват различна скорост на бягане. В картините, в които има повече от една линия, Клеър спирала приложението и го пускала отново, за да начертае новите линии.

Първата картина, която спортистката публикува през месец юни в интернет, е на куче корги. Следват 3 пениса – в парка "Голдън Гейт", имението Меймор и имението Ажкрофт Хол. На 2 юли Клеър пробягала 6,7 км в парка "Голдън Гейт", за да нарисува Слаймър от филма "Ловци на духове". Почти една седмица по-късно тя рисува ръка, която сочи среден пръст в квартал "Сънсет" в Сан Франциско. Най-новата й картина е от 5 август и изобразява образа на нашествениците от космоса от популярната компютърна игра./БГНЕС